Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, sub patronajul Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică şi cu sprijinul Fundaţiei ”Grupul de Iniţiativă Ecologică şi Dezvoltare Durabilă” aniversează în acest an 160 de ani de existenţă. Ne dorim ca împreună să parcurgem evoluţia învăţământului agronomic de la origini până în prezent şi să îi omagiem pe toţi cei care au contribuit la dezvoltarea învăţământului agronomic din România.
Pentru a marca importanţa acestui eveniment, în perioada 4 – 6 octombrie va avea loc la sediul universităţii din B-dul Mărăşti, nr. 59, conferinţa internaţională cu tema „Agriculture for Life & Life for Agriculture”. La conferinţă vor participa foşti şi actuali profesori, studenţi şi specialişti din ţară şi străinătate. Conferinţa este structurată în şapte secţiuni, corespunzătoare următoarelor domenii cheie: agricultură, horticultură, zootehnie, medicină veterinară, îmbunătăţiri funciare, măsurători terestre şi ingineria mediului, biotehnologie, precum şi management şi economie în spaţiul rural.
Joi 4 octombrie, va avea loc cu începere de la ora 8,00 ceremonia de deschidere la care vor fi prezenţi invitaţi de marcă din mediul academic, ştiinţific, economic şi public din ţară şi străinătate. Cu această ocazie se vor acorda titluri, diplome şi distincţii aniversare unor alese personalităţi.
Majestăţii sale, Regele Mihai I al României i se va acorda titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.
Titlul de Doctor Honoris Causa i se va acorda şi Dlui Pekka Pesonen, Secretar general al COPA COGECA.
Invitaţii vor participa la ceremonia de fundare a clădirii Centrului de cercetare pentru Studiul Calităţii Produselor Agroalimentare, inaugurarea Parcului dendrologic al universităţii şi a Expoziţiei aniversare „160 de ani de învăţământ agronomic” în Sala Polivalentă Agronomia.
Cu această ocazie, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Domnul Dacian Cioloş va susţine o conferinţă în faţa studenţilor şi a celor prezenţi, pe tema viitorului Politicii Agrare Comune a Europei.
Conferinţa va continua cu prezentările unor personalităţi de marcă din ştiinţa agronomică contemporană pe subiecte de interes fundamental pentru domeniu.