2007-03-14,Brasov

Forumul pentru dezvoltare durabila si protectia mediului

La data de 14 martie 2008, Palatul Camerei de Comert si Industrie a României a gazduit lucrarile Forumului National de Dezvoltare Durabila si Protectie a Mediului. Lucrarile au fost conduse de Ion Iliescu, presedintele Grupului de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila. 

Ion Iliescu, Presedintele G.I.E.D.D, a aratat drept obiective strategice ale natiunii române în urmatoarele decenii compatibilizarea economiei si societatii românesti cu standardele europene, cresterea eficientei si competitivitatii economiei nationale, reducerea mai rapida a marilor decalaje care ne despart de tarile dezvoltate. Astfel se opteaza pentru formarea unei Aliante Nationale pentru Dezvoltare Durabila, capabila sa asigure continuitatea, coerenta si consistenta proceselor de dezvoltare economica si sociala, cu o larga implicare a tuturor institutiilor stiintifice românesti, în frunte cu Academia Româna, a organismelor guvernamentale, a organizatiilor societatii civile, inclusiv sindicate si patronate, presa si medii de informare în masa.

La lucrarile Forumului pentru Dezvoltare Durabila si Protectia Mediului au mai fost prezenti si au sustinut lucrari: Emil Constantinescu, fost Presedinte al României, Ion Haiduc, Presedintele Academiei Române, Attila Korodi, Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile si Dacian Ciolos, Ministrul Agriculturii. 

Aceasta sesiune a Forumului National pentru Dezvoltare Durabila si Protectia Mediului a fost rezultatul cooperarii Fundatiei Grupului de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila, împreuna cu Camera de Comert si Industrie a României, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Agentia pentru Dezvoltare, Patriarhia Româna - Cancelaria Sfântului Sinod si Academia de Stiinte Agricole si Silvice - "Gheorghe Ionescu Sisesti".