2017-11-28,Giurgiu

Masa Rotunda in cadrul Proiectului CBCAsociația Municipiilor Dunărene "Dunărea" (Bulgaria) in parteneriat cu Fundaţia “Grupul de Iniţiativă Ecologică şi Dezvoltare Durabilă” - G.I.E.D.D(Romania)., implementeaza proiectul Intermodal CBC cu scopul de a contribui la optimizarea transportului de marfuri si pasageri  si la dezvoltarea unui mecanism comun pentru a facilita conectarea nodurilor secundare/terțiare la infrastructura TEN-T în aria transfrontalierăin Romania –Bulgaria.

In cadrul proiectului a fost elaborat un studiu preliminar al situatiei existente a nodurilor intermodale si o evaluare a posibilitatilor de dezvoltarea viitoare : Studiu preliminar asupra stadiului curent al nodurilor intermodale si capacitatii acestora de a dezvolta reteaua TEN-T în partea româna a zonei transfrontaliere România-Bulgaria a carui prezentare va fi facuta in timpul Meselor rotunde are menirea de a reflecta cat mai fidel situatia infrastructurii de transport rutier,naval, feroviar si aerian in zona de frontiera Ro-BG.De asemenea a fost elaborata o  Strategie comună RO-BG privind consolidarea rețelei TEN-T prin îmbunătățirea capacității nodurilor intermodale dezvoltare a unor mecanisme comune de actiune in zona de frontiera.

 

Consideram importanta consultarea tuturor factorilor de decizie din Administratia  Publica Centrala si Locala cat si a Institutiilor de specialitate, a mediului de cercetare si a celui universitar pentru finalizarea strategiei si sustenabilitatea solutiilor incluse in propunerea de strategie de dezvoltare a unor mecanisme comune de actiune in zona de frontiera.

 

 

In acest context, in perioada 28.11-06.12. 2017  GIEDD si ADRM vor organiza patru consultari publice sub forma unor mese rotunde, doua mese rotunde  in Romania(Giurgiu si  Craiova ) si doua mese rotunde  in Bulgaria (Ruse si Vidin) pentru prezentarea rezultatelor si consultarea comunitatii locale:

- Giurgiu- 29.11.2017 Sala de Festivitati a Primariei Giurgiu

- Craiova -05.12.2017 Sala de Consiliu INCESA

 - Ruse -28.11.2017

- Vidin -06.12.2017

 

Fundatia GIEDD,Organizatorul evenimentelor  poate suporta cheltuielile de masa si cazare pentru o noapte in fiecare din orasele de desfasurare a evenimentului, in limita  numarului de  30 de persoane si conform regulii “primul venit, primul servit”.

 

 

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la adreasa de email: fundatiagiedd@gmail.com si nr. de mobil:0722276405