2013-06-14,Cernavoda

Energii curate, energii verzi. Cernavoda, oras nuclear dunarean

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g5YMZbbyyuQFundaţia „Grupul de Iniţiativă Ecologică şi Dezvoltare Durabilă” în colaborare cu Primăria Cernavodă şi Centrala Nucleară de la Cernavodă  a organizat Forumul cu tematicile: „Energii curate, energii verzi. Cernavodă, oraş nuclear dunărean”


Evenimentul s-a bucurat de prezenta unor invitaţi de seamă ce au dezbătut strategiile de dezvoltare locală, strategia energetică şi modalităţile de implementare a nou-adoptatei Strategii a UE pentru Regiunea Dunării.

La iniţiativa domnului Primar Gheorghe Hănsă reprezentanţii autorităţilor locale din zona Dunării au propus proiecte care vor fi promovate pentru finanţare prin fonduri nerambursabile în cadrul Strategiei Europene pentru Regiunea Dunării.

Portofoliul de proiecte a fost înaintat domnului dr. Kurt Puchinger,  coordonatorului Ariei Prioritare 10 din cadrul  Consiliului European pentru Regiunea Dunării.

            În cadrul acestui eveniment, invitaţii de vor bucura de lansarea cărţii domnului Ion Iliescu „Fragmente de viaţă şi de istorie trăită” şi de expozitia de sculptură „Diplomaţia prin artă” a sculptorului Doru Drăguşin. Această expoziţie este dedicataă Anului Constantin Brâncuşi.


Evenimentul s-a desfăşurat vineri, 14 iunie 2013, în Sala Casei de Cultură a Primăriei Cernavodă, cu începere de la ora 9,00 AM.

  • pause