2012-01-01,

2012 - ANUL INTERNATIONAL AL COOPERATIVELOR

   
  Organizaţia Naţiunilor Unite a lansat oficial Anul Internaţional al Cooperativelor în data de 31 octombrie 2011.

 

Sloganul acestui An International este "Intreprinderile cooperatiste construiesc o lume mai buna" iar logo-ul evoca definitia intreprinderilor cooperatiste ca asociatii autonome de persoane reunite in mod voluntar pentru a satisface nevoile si aspiratiile lor economice, sociale si culturale comune, printr-o interprindere detinuta in comun si controlata in mod democratic. 

 

            Anul International al Cooperativelor are menirea de a mari constientizarea publica despre contributiile substantiale pe care interprinderile cooperatiste le aduc in dezvoltarea socio-economica, in special in eradicarea saraciei, generarea de locuri de munca si integrarea sociala.


            Prin aceasta masura se urmareste si promovarea formarii de noi cooperative si stimularea cresterii celor deja existente, prin Anul International ONU incurajand guvernele sa stabileasca politici publice, legi si reglementari care sa faciliteze dezvoltarea si stabilitatea cooperativelor.

 

           Organizatia Natiunilor Unite recomanda de asemenea conlucrarea guvernelor si a cooperativelor pentru promovarea cresterii cooperativelor agricole prin acces la finantare, investitii in infrastructura rurala si consolidarea mecanismelor de marketing. Totodata incurejeaza colaborarea pentru a ajuta extinderea cooperativelor financiare pentru furnizarea serviciilor bancare tuturor.