2011-12-07,Bucuresti

TARILE GRUPULUI DE LA VISEGRAD IN TIMBRE SI IMAGINIGrupul de la Visegrad format din Republica Cehă, Republica Ungară, Republica Polonă şi Republica Slovaciei au aniversat anul acesta 20 de ani de la colaborare.

 

Fundaţia „Grupul de Iniţiativă Ecologică şi Dezvoltare Durabilă” a luat parte la  această aniversare, celebrată de către Grupul de la Visegrad printr-un vernisaj ce a purtat titlul „Ţările Grupului de la Visegrad în timbre şi imagini”.

 

Vernisajul a avut loc miercuri, 7 decembrie, la Muzeul Filatelic din Bucureşti.

 

Am celebrat această aniversare printr-o expoziţie consacrată timbrelor care reprezintă locuri remercabile din cele patru ţări ale grupului. Expoziţia a fost însoţită de fotografii care au documentat istoria colaborării grupului Vişegrad.

 

Nu a lipsit nici timbrul editat în toate cele patru ţări cu ocazia celei de-a 20 aniversări. Expoziţia a fost deschisă împreună cu directoarea Muzelui Filatelic doamna Lia Galic şi cu Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Cehe Jin Sitler, Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Ungare Oszkar Fuzes, Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Polone Marek Szczygiel, Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Slovace Dagmar Repcekova, de adjunctul ministrului agriculturii al Republicii Cehe Juraj Chmiel care în alocuţiunea sa a subliniat deschiderea Grupului spre colaborarea cu România şi cu alte ţări din regiune.

  • pause