2010-06-09,Ramnicu Valcea

Ziua energiei regenerabile

ZIUA ENERGIEI REGENERABILE. STRATEGIA NATIONALA IN DOMENIUL GOSPODARIRII APELOR DUNARII. STAREA SI IMPORTANTA PATRIMONIULUI FORESTIER LA INCEPUT DE MILENIU IIIFundatia G.I.E.D.D. în colaborare cu ApaNova Bucuresti, Academia de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu Sisesti”, Academia Româna, COGEN România, CET Govora, Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Agriculturiisi Dezvoltarii Rurale, Regia Nationala a Padurilor, Fundatia EUROACTION si Consiliul Judetean Vâlcea a organizat miercuri 9 iunie 2010 Forumul pe tema „Ziua energiei regenerabile. Strategia Nationala în domeniul gospodaririi apelor Dunarii. Starea si importanta patrimoniului forestier la început de mileniu III”.

Evenimentul s-a desfasurat la Grand Hotel SOFIANU, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea cu începere de la ora 900.

Forumul a fost dedicat Zilei de 9 iunie – Ziua Energiei Regenerabile si va trata subiecte foarte importante, toate aceste actiuni având menirea înfaptuirii  unei dezvoltari durabile si a protectie mediului în România si trecerea la energiile regenerabile, acestea reprezentând viitorul.

Principalele teme:

  • Starea si importanta nationala privind gospodarirea apelor Dunarii si a afluentilor acesteia;
  • Importanta barajelor pe râul Olt;
  • Aductiunea de apa si modernizarea acesteia în orasul Râmnicu Vâlcea si în partea de nord a Olteniei;
  • Implicarea activa a factorilor economici si a autoritatilor locale în domeniul gospodaririi apelor având în vedere ca perioada 2005 -2015 a fost declarata de catre ONU ca fiind „Deceniul apa pentru viata”;
  • Starea si importanta patrimoniului forestier în zonele cu traditie ale judetului Vâlcea;
  • Strategii de viitor pentru reîmpadurirea zonelor supuse defrisarilor.

Evenimentul a cuprins si vizitarea barajului de pe râul Olt, vizita la sediul CET Govora si vizita pepinierelor silvice din judetul Vâlcea.