2009-10-29,Oltenita

Forumul "Starea si importanta patrimoniului forestier la inceput de mileniu III. Strategia Nationala in domeniul gospodaririi apelor Dunarii"

Fundatia ``Grupul de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila`` impreuna cu Academia de Stiinte Agricole si Silvice ``Gheorghe Ionescu-Sisesti``, Academia Romana, COGEN Romania, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Regia Nationala a Padurilor ROMSILVA, Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Primaria Oltenita, Consiliul Judetean Calarasi si Fundatia EUROACTION au organizat in data de 29 octombrie 2009 la Oltenita cel de-al V-lea forum ``Starea si importanta patrimoniului forestier la inceput de mileniu III`` cu cea de-a doua sesiune de dezbateri pe tema ``Strategiei Nationale in domeniul gospodaririi apelor Dunarii``, sesiune inceputa in data de 25 septembrie, la Braila, cu ocazia celui de-al IV-lea forum dedicat starii si importantei patrimoniului forestier. 

Fundatia ``Grupul de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila`` impreuna cu Academia de Stiinte Agricole si Silvice ``Gheorghe Ionescu-Sisesti``, Academia Romana, COGEN Romania, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Regia Nationala a Padurilor ROMSILVA, Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Primaria Oltenita, Consiliul Judetean Calarasi si Fundatia EUROACTION au organizat in data de 29 octombrie 2009 la Oltenita cel de-al V-lea forum ``Starea si importanta patrimoniului forestier la inceput de mileniu III`` cu  cea de-a doua sesiune de dezbateri pe tema ``Strategiei Nationale in domeniul gospodaririi apelor Dunarii``, sesiune inceputa in data de 25 septembrie, la Braila, cu ocazia celui de-al IV-lea forum dedicat starii si importantei patrimoniului forestier.

 

 

Lucrarile forumului s-au desfasurat in Sala de Consiliu a Primariei Oltenita, Bld. Republicii, nr. 40, incepand cu orele 9:30.

Printre invitatii care au participat la dezbaterile forumului in Sala Mare a Primariei Oltenita, s-au aflat:Ion Iliescu, presedinte al Fundatiei G.I.E.D.D., Mircea Geoana, presedintele Senatului Romaniei, Cristian Diaconescu, presedintele PSD si ministru de Afacerilor Externe al, Cabinetului Emil Boc, Raducu Filipescu, presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Vasile Ciuperca, presedintele Consiliului Judetean Ialomita, Academician profesor Cristian Hera, presedintele Academiei de Stiinte Agricole si Silvice ``Gheorghe Ionescu Sisesti``, Dr. ing. Gheorghe Duta, director general A.N.D.R., ex secretar de stat M.A.I.A. Romsilva Nicoleta Mincu, director general I.N.M.H. Ion Sandu, director adjunct Administratia Nationala ``Apele Romane`` Ovidiu Gabor, director general TUV Thuringer alti invitati.

Tematica forumului a fost legata in principal de fluviul Dunarea si ceea ce genereaza acesta din punct de vedere economic, de zonele agricole ale Baraganului, suprafetele arabile si capacitatea acestora de exploatare.

Atat primarul municipiului Oltenita cat si ceilalti invitati care au luat cuvantul in cadrul forumului aratand importanta zonei, a municipiului Oltenita care este punct de legatura intre capitala tarii si fluviul Dunarea. Discutiile au gravitat si in jurul foarte discutatului subiect dar inca nerezolvat al Canalului Dunare-Marea Neagra, un proiect al epocii comunismului, ce a fost inceput si abandonat dupa anul 1990.

In cadrul forumului, s-a aratat ca turismul in zona Oltenita poate fi atras si prin valorificarea siturilor arheologice, dar si prin manifestari culturale, artistice si mai ales prin dezvoltarea si exploatarea portului turistic de la Dunare.