2008-05-09,Bucuresti

Modernizare serviciilor de utilitati publice in spiritul dezvoltarii durabile

Fundatia ``Grupul de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila`` impreuna cu Asociatia Profesionala a Producatorilor de Energie Electrica si Termica au organizat vineri 9 mai, in incinta Hotelului Crowne Plaza simpozionul „Modernizarea serviciilor de utilitati publice in spiritul dezvoltarii durabile``. 

Fundatia ``Grupul de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila``  impreuna cu Asociatia Profesionala a Producatorilor de Energie Electrica si Termica au organizat vineri 9 mai, in incinta Hotelului Crowne Plaza simpozionul „Modernizarea serviciilor de utilitati publice in spiritul dezvoltarii durabile``.

 

 

            In cadrul simpozionului, Presedintele G.I.E.D.D.,Domnul Ion Iliescu,  a lansat lucrarea ``Planul B 3,0`` – autor :  Lester Brown.

Tematica a cuprins:

1.         9 mai – ziua Europei – Bucuresti – capitala europeana;

2.      Energia verde, o alternativa pentru dezvoltare durabila (GIEDD);

3.      O strategie alternativa privind asigurarea confortului termic la cetateni in conditiile aderarii la UE si a asigurarii unui acces civilizat al cetatenilor la acest serviciu;

4.      Sprijinul  statului pentru modernizarea sistemelor centralizate de incalzire (MIRA);

5.       Reducerea emisiilor – o problema fundamentala a termocentralelor din subordinea autoritatilor locale (Cogenerarea si trigenerarea – modalitati de reducere a emisiilor de CO2  si a altor emisii) (COGEN);

6.      Utilizarea deseurilor municipale in producerea de energie termica si electrica – modelul Brescia;

7.      Accesul la fondurile europene de mediu (MMDD);